Babymassage

In deze moderne tijd waarin we meestal bewust kiezen voor een zwangerschap, is babymassage een hele natuurlijke stap. Met Shantala-massage, die eenvoudig aan te leren is, activeer je je zintuigen en die van je baby waardoor je beter intuïtief aanvoelt wat goed is voor je kind.

Baby massageDe communicatie tussen ouder en kind wordt hierdoor bevordert. Je leert je kind te verstaan via de lichaamstaal. Kinderen die in de beginfase door massage geactiveerd worden blijken in staat te zijn beter te coördineren waardoor er een aantoonbaar snellere motorische ontwikkeling plaatsvindt.
Tevens wordt de zintuiglijke ontwikkeling gestimuleerd en draagt de massage bij tot een evenwichtige gevoelsontwikkeling, want liefdevolle aanraking geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen in zichzelf en de omgeving.

Door de massage leert je baby ontspanning te ervaren. Als ontspanning al vroeg in het leven geleerd en ervaren wordt kan dit een onderdeel worden van het natuurlijke beschermingssysteem tegen stress.

De baby'sHet echte aanraken van kinderen en volwassenen verdwijnt in onze haastige samenleving.  Veel contacten kenmerken zich door afstand. Juist door aanraking kun je weer contact krijgen met je eigen gevoelens, die van anderen en van je kind.

Shantala-massage geeft rust en ontspanning voor moeder en kind.  Je baby slaapt regelmatiger, krijgt een betere spijsvertering en heeft een groter besef van geborgenheid.

Deze babymassage is eenmalig op de terugkom ochtend van een groepje zwangeren na de bevalling, tevens babyshow.

Reacties zijn gesloten.